El pare d´una alumna de la classe és geòleg i va venir a fer-nos una xerrada a l´aula. Va explicar-nos que la feina d´un geòleg consisteix a estudiar roques, minerals, fòssils, terratrèmols, etc. També han d´intentar entendre com era la vida en el passat a partir de l´estudi de què van descobrint o trobant.
Ens ha portat diverses mostres de roques, minerals i fòssils per observar. A més, també ha fet un petit experiment per mostrar-nos el funcionament d´un volcà i les seves parts i ha elaborat una línia del temps de la vida de la Terra, d´ençà que va aparèixer fa uns 4.000 milions d´anys fins a l´època dels dinosaures.
Per acabar, ens ha fet una simulació del procés que caldria perquè es formés un fòssil. Ha marcat petjades d´animals sobre un tros de fang i també la silueta d´un dinosaure petit de joguina (que representa que és l´animal que s´ha mort). Ens ha explicat que, amb el temps, milions d´anys, això va quedant cobert de sorra, fang, argila… i que és necessari que no hi hagi oxigen, perquè si n´hi ha, els bacteris es mengen les restes de l´animal o la planta. Tot seguit, ha fet una barreja amb aigua i escaiola i ha cobert la peça de fang on hi havia les petjades i la silueta de l´animal mort. L´endemà ja estava sec i hem pogut veure el “fòssil” que s´ha format.
Gràcies a aquesta xerrada, els alumnes s´han engrescat encara més a treballar aquests temes que tant els apassionen.
Moltes gràcies pel teu temps James i per motivar als alumnes d´aquesta manera!