El dia 18 de febrer els alumnes de 2n d’ESO vam fer volar els coets que havíem preparat prèviament a les hores de “Projectes Integrats”.
Havíem de fer un projecte on calia aplicar els coneixements de dibuix tècnic i de física que havíem hagut de treballar abans.
En l’esbós inicial ja aconseguíem una idea de com seria el coet. Després calia fer un estudi de la 3a Llei de Newton “acció i reacció” per poder entendre l’enlairament dels coets. Un cop fet l’estudi, ens faltava la part més important, que era construir i decorar el coet hidropropulsat. Calia tenir en compte que no s’escapés l’aigua ni l’aire a l’hora de fer el llançament. El pes del coet també era important, ja que si pesava molt, no s’enlairaria. També havíem de trobar un tap de suro que s’adaptés perfectament a l’ampolla i buscar una agulla per a inflar pilotes que es pogués connectar a la manxa.
Un cop fets tots aquests passos i els coets els vam tenir muntats, els vam portar al camp de futbol de gespa natural i els vam posar en funcionament. Vam convidar els alumnes d’infantil a observar els enlairaments i van estar molt contents ja que la majoria de coets s’enlairaven i era molt impactant. Va ser una estona molt agradable i tots els alumnes que van aconseguir enlairar els seus coets van obtenir uns bons resultats.
Fou una experiència que hem gaudit moltíssim. Esperem que aquesta activitat es continuï realitzant.
Text escrit per les alumnes Selina Zhou i Olívia Segarra amb l’ajuda de la professora de ciències Sol.