Entenem per club de lectura aquelles reunions o grups que es reuneixen i comparteixen una lectura de manera conjunta. Els alumnes de Primària 456C treballen petites lectures sobre històries que contenen uns valors. La figura del moderador/a, que en aquest cas la té el docent, guiarà i acompanyarà el discurs i les idees dels alumnes un cop realitzada la prèvia lectura oral. Encara que un dels objectius principals sigui fomentar la participació dels alumnes en una conversa i debat, no s’obliga a ningú a fer-ho, però si s’anima a fer que participin de manera activa i aportin les seves idees i punts de vista.
En qualsevol cas, la finalitat principal dels clubs de lectura és que gaudeixin amb l’activitat sense pressions, millorant la competència lectora i la comprensió des d´un punt de vista lúdic. Els clubs de lectura en l’educació tenen grans beneficis. Com resulta evident, un club de lectura millora la competència lectora i el caràcter periòdic de la lectura com a entreteniment. Un dels principals beneficis és la lectura compartida. Quan acabem de llegir una història, generalment tots tenim una idea d´allò que hem llegit influïda per la nostra pròpia perspectiva dels fets.
Així i tot, amb les sessions en les quals es parla sobre la lectura en qüestió, podem enriquir-nos amb noves maneres de veure i entendre la mateixa història. Com és evident, formar part d´un club de lectura fomenta, també, la socialització. Llegir una mateixa història i parlar sobre ella, especialment si es tracta sobre algun tema transcendent o de rellevància, genera un vincle especial entre els alumnes. A part de potenciar la lectura durant aquestes sessions també es treballa l’expressió oral, el respecte cap als torns de paraules i les intervencions dels companys i, en general, la competència social i cívica.