Literatura catalana és una de les assignatures més humanístiques de l’escola, on els alumnes no només estudien conceptes teòrics sinó que també fan servir l’ús del raonament personal per debatre sobre les diferents lectures que llegeixen.
No només es llegeixen els llibres assignats, sinó que també cada dilluns es fa una posada en comú de les experiències humanístiques i culturals que ha tingut cadascú durant el cap de setmana.
Fins ara s’han llegit 3 tipus de llibres completament diferents, un de poesia (“Visions & Cants”, Joan Maragall), un de teatre (“L’alegria que passa”, Santiago Rusiñol) i un de prosa (“Laura a la ciutat dels sants”, Miquel Llor), i això ens ha ajudat a ser més crítics amb les situacions de la vida quotidiana, a saber interpretar molt millor les lectures que llegirem a partir d’ara i a saber entendre molt millor cada missatge que l’autor intenta transmetre als seus lectors.
Per últim, sempre que acabem un llibre fem un comentari de text. Això ens permet tenir un sentit crític molt més fort, ens ajuda a interpretar més bé de manera individual el llibre i ens permet potenciar molt l’escriptura.
Jan Sicra i Nàdia Cordón, 1r BTL B.