Com ens ha canviat la vida fer Literatura? En un principi concebíem l’assignatura com unes hores de lectura monòtona. Així doncs, el primer aprenentatge ha estat no jutjar un llibre per la seva portada. A mesura que el curs ha anat avançant hem après a gaudir al màxim del món dels llibres; no només es tracta de llegir paraules, sinó d’endinsar-se en la lectura per comprendre allò que pretenia plasmar l’autor i, en el fons, desxifrar les emocions individuals i alhora col·lectives que ens provoca.
Al llarg del curs hem tingut l’oportunitat de conèixer gèneres literaris molt diversos com el teatre, la poesia i la prosa narrativa. Si bé poden tenir formats molt diferents, tots comparteixen una característica: sorgeixen de la inquietud i l’emoció.
És aquesta màgia que embolcallen les paraules que va provocar que la Lara, tot llegint “Sol solet” de Maragall, retornés a la infantesa i la sensació de descobriment constant. La Clara, en canvi, es va emocionar amb la contemporaneïtat, malgrat el pas del temps, del “Cant dels joves” i la Flora amb el vitalisme del “Cant de novembre”. L’Anna, encara fent referència a “Visions & Cants” de Maragall, va desentelar també alguns records de la infància quan visitava Puigcerdà.
A l´Ingrid la va captivar l´enfrontament simbòlic entre la Prosa (la societat insensible) i la Poesia (l´artista), que Rusiñol va incloure en la seva obra “L´alegria que passa”. La Nora, paral·lelament, va crear un vincle amb un dels personatges de les novel·les de Miquel Llor, la Laura, també una dona sensible que se sent vulnerable en un món on l’art no és valorat. Calen més raons per llegir-los?
Nora Alonso, Clara Oliver, Lara Padilla, Anna Solans, Ingrid Gusi i Flora Bosch