Avui ha vingut una dentista a l´escola a explicar-nos la importància de cuidar-nos les dents. Ho ha fet acompanyada d´un drac molt simpàtic que ens ensenyava com raspallar-nos, quins són els aliments que porten sucre i què passa si en mengem, quin raspall hem d´utilitzar i com, quina quantitat de pasta… Ha sigut molt interessant i divertit i hem après moltes coses.
3-6 anys
A les aules d´educació infantil descobrim amb els materials el món on vivim. Ens ajuden a aprendre moltes coses: el nom dels continents, dels paísos i de les banderes, la seva ubicació, els edificis més emblemàtics del món… Descobrim amb les carpetes de vocabulari les imatges de cada continent, les costums i tradicions… Amb els llibres i els atles reforcem els aprenentatges i ens obrim a nous coneixements.
En definitiva, amb els diferents materials tenim tot un món per descobrir, a les aules d´educació infantil.
Dins l´àrea de matemàtiques els nens i nenes poden treballar amb el material del sistema decimal. Abans de fer les quatre operacions: suma, resta, multiplicació i divisió, han practicat molt amb les unitats, desenes, centenes i milers i ja hi estan molt familiaritzats. Quan practiquen la divisió ho poden fer amb dos o tres infants. Preparen una quantitat gran dins una safata grossa, la divideixen entre els qui són i veuen que els hi queda una quantitat més petita a cada un, a tots la mateixa, això sí. Saben que dividir és repartir i comencen a fer-ho començant per la categoria més gran, és a dir, pels milers. Sempre han de tenir la mateixa quantitat i si no és exacta s´han de fer canvis.
Una manera sensorial d´entendre la divisió, on els nens i nenes aprenen i s´ho passen bé.
In our last class in the gymnasium, INF345 students have been working with the hoops in different activities in order to develop the gross motor skills. Some of these have been:
1. In teams, passing the hoop to the front team member to jump and move forwards.
2. Passing the hoop over the body to the next person without breaking the chain.
3. Kicking the hoop with control.
At the end of the hoop activities, a 5-year-old student has led the yoga warm down exercises.
Com és tradició a l’escola, el Dijous Gras és celebrat a l’escola. Algunes aules anem a fer la berenada de dijous gras entre el bosc i el pati. És una manera molt agradable per a fer que l’alumnat conegui millor aquesta festa popular, alhora que creix la seva estima per la natura que els envolta.
In Physical Education this week, we have worked on our ball skills in regards to basketball. First, we practiced dribbling the ball around the cones with our right hand then with our left. We practiced throwing and catching and towards the end of the session, we had a little practice at shooting, which we all enjoyed.
In the class, children are presented flower arranging, which is part of practical life. Every week fresh flowers are delivered to the classroom. In English, we learn about the different types of flowers using flash cards and words. In the video, you can see how the children from EI5 identify the flowers and then draw pictures with the names of the flowers, which they then make into a booklet. They really enjoy this activity.
Anar al teatre sempre és una experiència, especialment a l´escola, perquè l´aventura comença en el moment en què s´agafa el bus que ens porta fins a Girona. Després, practiquem algunes normes de seguretat viària com travessar pel pas de vianants. Al teatre, estar ben assegut i fent silenci mentre dura l´espectacle també esdevé un repte i un aprenentatge.
En aquesta ocasió, l´experiència ha culminat després de l´espectacle d´ombres xineses que hem anat a veure a La Planeta, “El porquet que volia veure el món des de dalt”, perquè ens han explicat com es fan les ombres xineses i ens han donat idees sobre com fabricar-nos-les a casa. Així que si algun dia veieu unes ombres sospitosament divertides per casa… no us espanteu, són els vostres menuts i menudes creant.
Al llarg de la setmana, els pares i mares dels infants que fa dos anys que està a l´aula poden venir a observar el treball dels nens i nenes. Al llarg dels anys, les famílies ens han expressat que és una experiència única i meravellosa.
Com ja arriben les festes que indiquen la fi de l’any, tant els alumnes com els professors han estat realitzant una sèrie d’activitats per preparar-se per l´arribada de les vacances.
En primer lloc, tenim les manualitats nadalenques tals com les garlandes, les postals de Nadal, les figures decoratives i el modelatge en plastilina per crear figures representatives d’aquesta època de l’any. Tot seguit tenim cantar nadales, on els alumnes descobreixen una altra manera divertida d’aprendre, en aquest cas amb cançons, i que els permet ballar cadascú al seu aire, aprendre paraules que ja gairebé no s’utilitzen, practicar la memòria i la cohesió de grup. Una altra activitat a destacar és l’elaboració del Calendari d’advent, amb la fomentació de l’espera i la paciència com a protagonistes mentre els nens i nenes s’ho passen bé, en els alumnes haver d’esperar dia rere dia per veure quina serà la sorpresa que els tocarà. L’explicació de contes i històries no es queda enrere, ja que es promou la comprensió i el gust per la lectura tot aprenent expressions i paraules de la nostra llengua que potser els sonen totalment desconeguts. Finalment, però no per això menys important, trobem l’activitat de teatre i representacions que permet treballar l’expressió corporal alhora que el treball en equip.
Un cop dit com ens hem preparat per a les festes, només queda desitjar-vos que tingueu un molt bon Nadal i un feliç any nou!