Els i les alumnes de 1r d´ESO, juntament amb estudiants d´altres centres educatius gironins, exposen les seves obres d´art a la biblioteca Ernest Lluch de Girona. Una exposició que consta de 90 quadres i que estarà disponible fins al pròxim 12 d’abril.
El propòsit d´aquesta mostra és vincular ciència i art. Per fer-ho possible, en primer lloc, hem visualitzat mostres d’aigua de la riera del Llemana mitjançant un microscopi. Acte seguit, hem fet les fotografies que ens han servit per fer els nostres quadres de 20 x 20. Aquests quadres els hem pintat barrejant pigments i aglutinants. D´aquesta manera, hem pogut crear la nostra pròpia pintura.
La ciència i l´art, contràriament al que es pugui pensar, són dues disciplines que no es troben tan allunyades; de fet, trobem ciència en l´art, i és evident que dins l´art hi ha més ciència del que ens pensem. L´art dóna a la ciència la possibilitat de buscar solucions més enllà dels límits que els científics, a vegades, es posen al cap. D´altra banda, la ciència dóna a l´art la possibilitat d´entendre més els materials i trobar entorns d´inspiració dins la natura y en totes les seves formes (àtoms, cèl·lules i la mateixa Terra i l´Univers).
La tecnologia canviarà la manera de fer, treballar i pensar i, davant d´aquest paradigma, creiem que cal formar nois i noies amb ganes de fer projectes junts en l´àmbit de poble i ciutat. Volem donar-los eines i llocs perquè puguin desenvolupar projectes i sentir-se partícips.
Per fer això, creiem que el primer que els hem d´ensenyar és que els diferents centres podem col·laborar, ens podem entendre i, per tant, som capaços de compartir allò que ens funciona.
En segon lloc, sentim la necessitat d´aconseguir que la realitat escolar esdevingui interdisciplinària, és a dir, volem intentar determinar els ponts que existeixen entre les diferents disciplines i així poder treballar-les d´una manera més propera i integradora.