Aquesta setmana hem rebut la visita de dues agents rurals que ens han explicat les seves funcions i accions al territori natural de Catalunya.
Mitjançant vídeos, fotografies i material de camp, ens han transmès l´impacte que pot causar sobre les espècies autòctones dels nostres ecosistemes, l´alliberament d´espècies al·lòctones que podrien derivar amb el temps en invasores.
Aquestes espècies acostumen a ser més agressives i voraces, poden ser més grans o no tenir depredadors naturals en aquests nous ecosistemes. Així, poden desplaçar, fins a gairebé l´extinció, a les espècies autòctones, amb el consegüent desequilibri i deteriorament de l´ecosistema autòcton.
Casos com la tortuga de Florida, la cotorra argentina, el silur (peix molt gran i voraç), el cargol poma, el cranc vermell, el cranc americà, el visó americà o el coipú (gran rosegador) són alguns dels exemples que ens van mostrar.
També van explicar la importància de capturar aquestes espècies invasores i la importància de la reintroducció de les autòctones, així com de les campanyes de sensibilització.
Des d´aquí volem agrair la visita i la xerrada que va ser molt interessant i educativa: una bona manera de prendre consciència de la importància de la salut dels ecosistemes i de conservar la biodiversitat.