150 anys després del descobriment de la taula periòdica per part del científic rus Dimitry Mendeleev, es celebra una setmana en honor tant a l’esmentada invenció com a la disciplina científica, en general.
Durant aquests cinc dies l’escola ha acollit diverses activitats: des de xerrades on se’ns van explicar els elements químics des d’un altre punt de vista, fins a exposicions sobre els invents més rellevants de l’historia de la humanitat.
Tot això ha aconseguit que els alumnes s’hagin pogut aproximar a l’àmbit científic d’una manera molt més planera, allunyant-se del punt de vista de l’aula per veure les assignatures en primera persona. Això, es va viure, en primer lloc, en la xerrada sobre els diferents elements que podem trobar a la natura i les seves propietats i característiques.
Posteriorment, vam poder acudir a l’exposició muntada a la Universitat de Girona on presenciàrem la història de la ciència mitjançant una sèrie de maquetes plenament funcionals, que mostraven des del principi dels invents tecnològics fins a invents propis del segle XX.
A més, com a colofó, vam poder desxifrar els misteris de la relativitat general d’Einstein d’una forma més amena, parlant de forma distesa de la pel·lícula Interestelar, una de les produccions audiovisuals amb un rerefons científic més precís.
Tot això ha fet de la setmana de la ciència del 2019 tot un èxit que ha aconseguit aproximar-se als alumnes per no deixar-nos indiferents, sinó tot el contrari ja que aquest any, la setmana de la ciència ens ha mostrat a tots la cara més amable de la ciència consolidant les idees apreses a classe i transmetent-nos-en de noves.
Text escrit per Arnau Gran (2nBTL)