Com ja arriben les festes que indiquen la fi de l’any, tant els alumnes com els professors han estat realitzant una sèrie d’activitats per preparar-se per l´arribada de les vacances.
En primer lloc, tenim les manualitats nadalenques tals com les garlandes, les postals de Nadal, les figures decoratives i el modelatge en plastilina per crear figures representatives d’aquesta època de l’any. Tot seguit tenim cantar nadales, on els alumnes descobreixen una altra manera divertida d’aprendre, en aquest cas amb cançons, i que els permet ballar cadascú al seu aire, aprendre paraules que ja gairebé no s’utilitzen, practicar la memòria i la cohesió de grup. Una altra activitat a destacar és l’elaboració del Calendari d’advent, amb la fomentació de l’espera i la paciència com a protagonistes mentre els nens i nenes s’ho passen bé, en els alumnes haver d’esperar dia rere dia per veure quina serà la sorpresa que els tocarà. L’explicació de contes i històries no es queda enrere, ja que es promou la comprensió i el gust per la lectura tot aprenent expressions i paraules de la nostra llengua que potser els sonen totalment desconeguts. Finalment, però no per això menys important, trobem l’activitat de teatre i representacions que permet treballar l’expressió corporal alhora que el treball en equip.
Un cop dit com ens hem preparat per a les festes, només queda desitjar-vos que tingueu un molt bon Nadal i un feliç any nou!
3-6 anys
En Safrà i en Serafí han vingut a veure l´escola. Són dues titelles ratolins que expliquen el que més els agrada. A en Serafí li agrada llegir diaris, i a en Safrà li agrada passar moltes estones cosint, tenint la casa plena de teles de colors. A tots dos els encanta el formatge de tot tipus: ratllat, foradat, sec, gratinat… Aviat arribarà un tercer ratolí, que potser capgirarà una mica la situació. Els nens i nenes han passat una bona estona i tothom ha rigut molt. Un cop a l´aula, els qui han volgut han fet un dibuix de l´espectacle.
Durant aquest curs escolar, igual que durant molts altres, s’ha dut a terme un seminari de pares amb l’objectiu que els pares puguin conèixer la pedagogia Montessori d’igual manera que les aules segon cicle d’educació infantil i d’oferir als pares l´oportunitat de conèixer amb més profunditat el programa educatiu que es fa a l’escola.
En aquesta activitat els pares poden assistir a sessions sobre la pedagogia Montessori, per una banda, amb les sessions teòriques, on reben continguts teòrics que són essencials en la nostra filosofia. I, d´altra banda, amb les sessions pràctiques, que mostren com es fan les presentacions dels diferents materials, i brinden la possibilitat als assistents d’utilitzar i practicar aquests materials de la mateixa manera que ho fan els seus fills i filles.
El passat 14 de juny els nens i nenes d´EI, d´EP i ESO12 van oferir a les famílies com a regal de final de curs un espectacle de diferents danses catalanes.
Primer van actuar els alumnes d´educació infantil i, tot seguit, van fer l´actuació els alumnes d´educació primària i ESO.
Les danses que es van ballar a EP123: l´Indiot i el ball de Sant Ferriol.
Les danses que es van ballar a EP456: els cascavells i bastons.
Conjuntament amb els nens i nenes d´ESO, que participaven, van concloure amb una sardana amb la cobla en directe. La sardana escollida per acabar el festival va ser la Bona Festa.
Pels alumnes d´I5, aquest any és el seu últim curs dins la Comunitat Infantil. Aquest fet suposa un gran canvi: el salt cap a la Primària. Com que és un fet rellevant per l´alumne, l´escola obsequia amb un marc de fotos amb dues fotografies de cada alumne. Hi ha una fotografia fent activitat física i una altra treballant a l´aula.
A l´escola treballem el cicle vital de l´eruga a partir de les imatges de cada etapa. Els infants han d´ordenar la seqüència d´imatges i poden revisar-les amb el llibret control.
Aquest any han tingut l´oportunitat de veure tot el procés de primera mà. Uns companys d´una altra aula han vingut a ensenyar-nos-les i a explicar-nos els canvis que han anat fent. Hem aprofitat per parlar del que mengen, com creixen, quan fan la crisàlide… Ha estat molt interessant!
Learning new vocabulary
With the arrival of summer we have spent the week learning new vocabulary connected to objects we find at the beach.
We created a small beach within a tray and the children were invited to find objects when they visited the beach to add to the tray, which created new vocabulary and discussion topic.
The vocabulary was introduced using the three period lesson over a few days and then we progressed to the sound game.
We then used cards to read and match to the objects
The Montessori 3-Period Lesson is a fundamental approach used in Montessori education to introduce new concepts, vocabulary, and materials to children. It is a deliberate and slow-paced process that allows children to absorb and internalise new information through a series of three distinct periods.
What is the Montessori 3-Period Lesson?
The 3-Period Lesson involves three steps:
Period 1: Introduction (Naming)
The teacher introduces a new concept or vocabulary by naming it repeatedly, allowing the child to hear the name and associate it with the object or concept.
Period 2: Recognition (Identification)
The teacher shows the child the object or concept and asks them to identify it, allowing the child to recognize and associate the object with the name.
Period 3: Recall (Cognition)
The teacher asks the child to recall the concept or vocabulary without assistance, demonstrating their understanding and mastery of the new information.
The Sound Game, also known as Montessori “I Spy”, is a crucial oral language preparation activity used with children starting from around 2.5 years old. Its primary goal is to prepare children for later work with letter symbols by making them aware of the individual sounds that make up words in spoken language.
How it works
In this game, children are presented with a series of objects, and the teacher says a sentence like “I spy with my little eye something that makes the ‘a’ sound”. The child then has to find the object that matches the sound. This process helps children develop the ability to isolate and recognize individual sounds within words.
La setmana passada, els alumnes d´EI van anar a fer una visita al Museu d´Art de Girona per fixar-se amb les obres d´art que hi ha, així com prestar especial atenció a les diferents representacions d´animals que podem observar als retaules, capitells i diferents sales del museu. Una de les peces que més ha agradat és l´escultura original de la lleona, que dona nom a la llegenda popular del petó al cul de la lleona. Al finalitzar la visita, van ballar tots junts una dansa dels animals amb unes màscares molt divertides que els alumnes han elaborat.
Aprofitant la visita al museu, han passejat i descobert els racons més bonics de la ciutat de Girona: el Barri vell, la Rambla, les cases de l´Onyar, la Catedral… Com a conclusió, ha estat una sortida molt divertida on els alumnes han gaudit de les possibilitats culturals i artístiques que ens pot oferir la ciutat.
Children from EI4 paid a visit to the farm. They participated in a few activities like, how to milk a cow.They fed goats,hens,sheep,cows and played with the rabbits.They also saw a calf who was only one day old.The guide gave us a tour of the farm and told the children a little bit about the history of the farm.We visited the museum which was full of old fashioned objects and farm tools from the past.
They really loved the bus ride!
Aquest matí, els alumnes de l´etapa d´EI hem realitzat una sortida al bosc de l´escola. Hem fet una volta sencera al bosc, tot buscant flors, espàrrecs i altres elements de la natura. Al final, hem arribat fins a la figuera per veure si ja tenia els seus fruits.
Un dels privilegis que ens dona l´entorn de l´escola és la possibilitat d´experimentar sensorialment el contacte amb la natura. Per exemple, hem caminat sense sabates per sentir contacte directe amb la terra.