El passat 14 de juny els nens i nenes d´EI, d´EP i ESO12 van oferir a les famílies com a regal de final de curs un espectacle de diferents danses catalanes.
Primer van actuar els alumnes d´educació infantil i, tot seguit, van fer l´actuació els alumnes d´educació primària i ESO.
Les danses que es van ballar a EP123: l´Indiot i el ball de Sant Ferriol.
Les danses que es van ballar a EP456: els cascavells i bastons.
Conjuntament amb els nens i nenes d´ESO, que participaven, van concloure amb una sardana amb la cobla en directe. La sardana escollida per acabar el festival va ser la Bona Festa.
12-15 anys
Aquest curs a la classe de Llengua estrangera (alemany) de ESO1C hem fet moltes activitats. Hem après moltes coses com diferents temes gramaticals i vocabulari nou.
També hem llegit un llibre anomenat “Beste Freundinnen” durant tot el curs. Al final del curs hem decidit elaborar una petita obra de teatre, que continua el llibre.
Pas 1: Imaginar-nos com podria continuar el llibre, adaptar el número dels personatges a les nostres necessitats i fer un esborrany.
Pas 2: Elaborar el text en alemany.
Pas 3: Memoritzar el text i fer assaigs (amb molt poc temps…)
Pas 4: Presentar l´obra davant de la classe ESO1C i el nostre tutor Sergi Prats.
Pas 5: Debat sobre l´obra i la importància de la llengua alemanya en el món d´avui.
Podem dir que tot ha sigut un èxit.
Text elaborat per Anna Mayor i Alba Ginés, alumnes d´ESO1C
Els alumnes d´ESO3 durant les últimes classes de probabilitat, dins l´assignatura de Matemàtiques, vam estar preparant un teatre amb el nostre grup cooperatiu. El tema havia d´estar relacionat amb la quotidianitat i l´estadística, una branca que de les matemàtiques que es dedica a calcular la possibilitat que pugui ocórrer un determinat succés, quan es du a terme un experiment aleatori.
Els alumnes vam preparar una petita obra de teatre que vam representar davant de tota la classe. Uns alumnes d´ESO3A van simular que anaven al bingo i que calculaven la probabilitat de què els hi toques línia i bingo.
Anna Sánchez
El passat dijous 23 de maig de 2024, Marcel Tomàs i Toni Escribano van representar als alumnes d´ESO34 una obra sobre el Quixot,
A l´obra passen diferents coses. Al principi, Marcel Tomàs (Cervantes) ens comença a explicar diferents dades sobre el llibre de Don Quijote de la Manxa com, per exemple: és el segon llibre més traduït del món, el més important de la literatura espanyola, dels més venuts de la història, entre altres dades importants.
Després de cop es va trencar alguna cosa i va aparèixer Toni Escribano més conegut com “el Gallego”, molt semblant a Sancho Panza. Ells surten i entren dels seus personatges creant un joc entre la vida real i la del llibre. Ells no van representar tot el llibre, només els moments més populars, com: la lluita contra els molins de vent, quan va lluitar contra el Cavaller de la Blanca Lluna, entre altres escenes.
Segons la meva opinió, és una obra molt entretinguda i divertida perquè, combina l´acció amb la gràcia, canten, per la seva feina amb les màscares, en la manera que parlen.
També una cosa que va estar molt bé i va fer molta gràcia, és que van pujar a dos alumnes per fer un part de l´espectacle i això va estar molt bé.
Per concloure, una de les finalitats per les quals vàrem fer això és perquè nosaltres vam representar una obra del Quixot una setmana abans, i ens va servir per saber, com ho feien els professionals del teatre i per repassar el tema, ja que ho estem fent a l´assignatura de Lengua y Literatura Castellana.
Ramón Llensa, alumne d´ESO3A
Durant les darreres setmanes, els alumnes d´ESO3, hem estat fent un projecte en grup cooperatiu dins l´assignatura de Tecnologia. Disposàvem de tres temes per triar: engranatges, politges i palanques.
El nostre grup, per exemple, vam triar les politges. La professora ens va donar una pauta a seguir per fer el treball correctament. Per al dia acordat havíem de tenir feta una presentació oral i una maqueta o representació del nostre treball, que hauria de ser explicada durant la presentació i, finalment, les vistes acotades de la nostra maqueta.
Aquest treball ens ha servit per aprendre sobre diferents tipus de mecanismes. També, pensem que va ser bona idea fer aquest treball perquè vam tractar temes dels quals quasi mai n´havíem sentit a parlar. Ara, a Tecnologia, començarem un treball amb el nou grup cooperatiu sobre els tipus de motors.
Alguns alumnes d´ESO2 i d´ESO3, que van estudiar durant anys al Montessori-Palau Girona, han fet una reunió pels alumnes de 6è de Primària, és a dir, pels alumnes que l´any que ve passaran a fer l´ESO.
Els alumnes més grans els van explicar els grans canvis que hi ha respecte a l´horari i els hi han donat alguns consells com, per exemple: estudiar mitja hora al dia, preguntar als professors si no s´ha entès alguna cosa i… sobretot de no preocupar-se en general, que tot anirà bé!
Els alumnes de Primària els estaven escoltant amb atenció, ja que tenen molta il·lusió de començar aquesta nova etapa.
Uliana Khudova
El divendres dia 17 de maig, els alumnes de les classes d´ESO1, vam fer una excursió artística.
Vam començar el dia esmorzant a la plaça de davant de la biblioteca municipal del poble de Pals i, tot seguit, es va partir el curs en dues parts: un grup va anar cap a la cara nord de l´església de Pals, mentre que l´altre grup va anar a la cara oest d´aquesta per realitzar el primer dels dos dibuixos del dia.
Quan vam acabar el dibuix, ens vam dirigir tots cap a l´autobús que ens portaria a la Gola del Ter. Una vegada vam arribar, vam dinar a la sorra i, després, cadascú va realitzar el seu segon dibuix. Quan tothom el va acabar va tenir temps d´esbarjo lliure. En arribar a l´escola vam berenar al bosquet.
Els dibuixos que cadascú va fer a l´excursió van entrar en un sorteig i, ara, estan penjats a la biblioteca de l´edifici d´ESO123.
Omar Conejero i Damià Rabert
Aquest tercer trimestre, els alumnes d´ESO3, han fet una obra de teatre a l´assignatura de Llengua i Literatura Castellana sobre la novel·la “Don Quijote de la Mancha”. Han hagut d´escollir un capítol de l´obra i, després, han hagut de representar-ho amb el seu grup cooperatiu.
Per a fer tot això han disposat de tres sessions de classe. L´obra havia de durar entre 3 i 5 minuts havia de tractar sobre algun tema adaptat. S´avaluava “l´attrezzo”, que consistia a portar material o roba relacionat amb l´obra. També l´expressió oral, el guió escrit que hem presentat i la posada escena, és a dir, la nostra interpretació. Hi ha hagut obres molt divertides i molt creatives!
Max Aurell i Toni Lin
Durant aquest mes de maig, 19 alumnes d´ESO3, vam viure una nova experiència participant en el “Montessori Model United Nations” (MMUN). El primer dia ens vam despertar a les dues de matinada amb molta il·lusió per anar a l´aeroport i viatjar amb els nostres amics a la destinació final: la ciutat de Roma.
Entrant a l´hotel se´ns van il·luminar els ulls de tan bonic i gran que era i, també, perquè ja teníem ganes de descobrir com eren les nostres habitacions. A la tarda, tots ens vam vestir formal i vam anar a la cerimònia d´inauguració. En aquesta tots havíem de portar les banderes del nostre país. Va ser un moment molt emocionant. L´endemà, vam tenir conferències on cada alumne va recitar el seu discurs (treballat prèviament a la classe).
Participar al MMUN ha sigut una experiència molt enriquidora, ja que hem conegut a molta gent i hem fet amics de diferents països del món: Estats Units, Austràlia, Perú, Filipines, Anglaterra, Xina, etc. L´últim dia vam celebrar una festa de comiat que va ser molt emotiva perquè era el moment de dir a deu als nostres nous amics.
Per acabar el viatge vam passar un dia sencer visitant la ciutat de Roma. Quina ciutat més bonica! Vam anar a veure el Coliseu, la Fontana di Trevi i el Panteó. També vam menjar pizza i fer un gelat.
Uliana Khudova
Els alumnes d´ESO2, dins l´assignatura de Matemàtiques, vam fer una activitat diferent de les que fem normalment. Utilitzant escuradents vam treballar de forma més didàctica i creativa superant els diferents nivells de l´activitat que ens feien moure escuradents per tal de fer figures segons el nivell de dificultat.
També, vam poder compartir les nostres opinions i els nostres dubtes amb els membres del nostre grup cooperatiu, i junts resoldre-ho. Quan ho teníem parlat i, tots els membres del grup hi estàvem d´acord, dibuixàvem la figura a la llibreta i continuàvem amb la tasca Ha sigut una activitat diferent per treballar la lògica matemàtica que ens ha agradat molt!
Júlia Verdaguer, Gina Vidal i Carla Sitjes